Zenélni...

XX. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor – Szolnok – Tiszaliget 2013. július 22-28.

2013. június 20. 20:11

Idén 20 éves a Gitármánia Tábor. Az elmúlt két évtizedeben gyakorlatilag a teljes zenei szakma tanított, koncertezett, bemutatózott a táborban...

 

Mi is az a Gitármánia Tábor?

A könnyűzenében használatos valamennyi alaphangszer (basszusgitár, billentyű, dob, ének, gitár, zenekar) kezdő és haladó szintű oktatásával, a zene és a zeneipari környezet (hang- színpad- vizuál- és stúdiótechnika, hangszerépítés) bemutatásával, valamint szövegírás, dalszerzés, mentális kérdések, szerzői és előadói jogok, rádiózás megismertetésével foglalkozik. A tábornak négy tehetségkutatója van, melyek közül egy klasszikus zenekari, egy hangszeres szorgalmi, egy hangszeres képességalapú és egy a legjobb üzenetet díjazza.

A Gitármánia Tábor az a hely, ahol a könnyű, félnehéz és nehéz zenék művelői összejönnek egy hétre, hogy nagyon jól érezzék magukat, s hogy mindeközben a lehető legtöbbet tanuljanak is egymástól. Mindenféle hangszeres részt vehet a táborban, sőt még hangtechnikai, vagy pusztán zeneszerető emberek is (vagyis bárki). Jöhetnek egyedül, vagy csapatosan, zenekarként, vagy szólóban (vagyis bárhogy). Nem számít az életkoruk, nemük, tudásuk (vagyis mindegy). Tehát, a táborban részt venni nagyon egyszerű… csak akarni kell.

Reggeli, ebéd, vacsora adott. Alvás 2x6, 2x4, 2x3 ágyas házakban, ágyneművel, fürdővel, WC-vel. Van tíz termünk, amit berendezünk a világ legjobb hangszereivel, hangtechnikai eszközeivel azért, (próbatermeknek, nagyszínpadnak, stúdiónak, kisszínpadnak) hogy ki lehessen ezeket próbálni. Milyen eszközök vannak a termekben? Röviden minden. Hosszabban pedig: gitárok (akusztikus, basszus, elektromos), erősítők (gitár, basszus, akusztikus, énekcucc), dobok (akusztikus/elektromos), billentyűs hangszerek (digitális zongora, szintetizátor), mikrofonok, felvevő egységek, effektek, stb… 

Mi történik a táborban? Délelőtt és a délután egyik részében zajlanak a kezdő és haladó hangszeres órák az ének és hangtechnika, a szövegíró és egyben mentális kérdéseket feszegető előadások, állandó tanárok vezetésével.

A délután másik szakaszában érkeznek hozzánk a legkiválóbb hazai és külhoni zenészek, tanárok, előadók, hogy egy-egy kurzust tartsanak. Minden nap vannak kurzusok a hangszeresek számára, de ezek között megtalálhatók azok az előadások is, melyek a zenei élet rokonterületeit mutatják be. Itt azonban már olyan hosszú a névsor, hogy meg sem kíséreljük leírni a rengeteg híres-neves előadót.

Az este beköszöntével eljön a zenekari előadások ideje, amelyeket mi rendhagyó koncerteknek nevezünk. Itt mindenki valós testközelből élheti át, hogy hogyan dolgoznak az egyes zenekarok, alkalom nyílik arra is, hogy a táborozók beálljanak közéjük, vagy hogy az őket leginkább érdeklő kérdésekre, válaszokat kapjanak. A tábor utolsó két estéjén pedig maguk is bemutathatják, hogy mit tanultak.

Ekkor látszólag véget is ért a nap, s ezzel én is írandóm végére érkezhetnék, de…! Valójában most tartunk körülbelül a történet felénél, ám a következő eseményeket sem térben sem időben nem könnyű felvázolni. Nevezzük őket egyidejű történéseknek, ami persze nem azt jelenti, hogy a most következő programok mind egy időben zajlanak, van közöttük olyan, amely csak az estéket érinti, vagy épp egész naposak, és van olyan is, ami non stop egész héten, és van, amely még ettől is bonyolultabb: Stúdiófelvételek készítése, Zenekari próbák, Zenei és szorgalomorientált tehetségkutatók, Rádiómánia – tábori rádió.

A tábor árai nem változtak 2010 és 2011-hez képest:
Teljes ellátással: 28.500Ft.-
Szállás nélkül: 18.500.-
Szállás és étkezés nélkül: 15.500.-
Jelentkezési határidő: 2013 július 10.

A jelentkezés módja:
1. Belföldi postautalványon kell elküldeni a kiválasztott bérlet árát az alábbi címre: Andrásik Bernadett 5200 Törökszentmiklós Batthyány u. 84. 
2. Készpénzbefizetés személyesen: Andrásik Remo 1132 Budapest Visegrádi u. 32-34. Fsz/1. 
3. Banki átutalással: Előzetes egyeztetés alapján
Érdeklődni lehet: Tel.: 06-30-9-66-51-42, vagy 06-30-551-05-21
E-mail: instrument@instrumentweb.hugtabor@instrumentweb.hu
A www.instrumentweb.hu és a www.hangfoglalasonline.hu oldalon mindig megtalálhatók a táborral kapcsolatos legfrissebb információk a fellépőkről, tanárokról, előadókról és a program alakulásáról.