Zenélni...

Zenélni Díj 2013

2013. október 6. 09:34

A Hangfoglalást szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) egy nagy újdonsággal is készült 2013 október 5.-én (szombat) a Hangfoglalás Kiállítás Zenélni Arénájában díjazta a hazai szakma kimagasló szakembereit, zenészeit. Zenélni Díjat 10 kategóriában adtak át.

A Zenélni Díj egy olyan szakmai elismerés, amellyel az egyes kategóriákban tevékenykedő személyek hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezettségét, és az ebben az irányban kifejtett aktivitást díjazták az alapítók.

 

 
Az év Zenélni Díjas:
  1. Zenepedagógusa: Póka Egon, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatója
  2. Hangszeres zenésze: Lukács Peta gitáros, Szabó András dobos, Németh Alajos és Szappanos György basszusgitáros, illetve Jankai Béla billentyűs
  3. Zenekara: Roy és Ádám Trió
  4. Énekese: Czutor Zoltán
  5. Hangmérnökei: Turcsán András és Baranya Tamás (TLS Zeneház)
  6. Hangtechnikusa: Takács László
  7. Hangszerjavító műhelye: Vintage' 52
  8. Világosító és Látványtechnikusa: Lenzsér Attila
  9. Zenei újságírója: Danev György
  10. Zeneiparért kategóriában: Gőz László, a Budapest Music Center igazgatója

A díjátadóról készült videó I. része:

A díjátadóról készült video II. része:

"A Zenélni Díjjal a közismert zenei személyiségek mellett, olyan szereplőknek szeretnénk köszönetet mondani, akik sokszor nem a reflektorfényben, színpadok frontjain, hanem a háttérben teszik lehetővé, hogy egy virágzó zenei kultúra jöhessen létre.
A díjat a Zenélni társadalmi kampányt kezdeményező szervezetek (HANOSZ, EJI, ARTISJUS, MAHASZ, Szerzők Egyesülete, Kőbányai Zenei Studió, Marock Egyesület, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete) ítéllték oda a jelölteknek."


Képek az alábbiakban találhatóak.