Zenélni...

Palya Bea: Nő - lemez- és videósorozat


2014. január 7. 08:26

"Itt van tizennégy új dal, meg egy új banda. Megszülettek olyan dalok, mint a Hívlak téged, amelyben minden nőt egybeterelek, hogy segítsenek új és könnyebb életmesét írni...."

"...az anya-lánya összeolvadós szerelméről szóló Szavak nélküli, vagy az Emberállat, amely nőstény titkokat mesél el. De születtek olyan slágerek is, mint a Szabadon, ahol már nyoma sincs a régi keservnek, nincs más, csak szárnyalás.

A zenei nyelv, amely e dalokat röpteti, Kelet és Nyugat közt folyton utazgatva születik. Ott van benne a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények, de ott van benne az európai középkori muzsika, a jazz és más improvizált zenék is, de az is, amit a nyugati világ nagy dalszerző egyéniségeitől hozok.

Zenésztársaim is hozzák a maguk személyes zenei hagyományait."

Nő- lemez- és videósorozat, mely 14 témából áll 2014.01.06-án indult útjára.

A felvétel részleteiről  beszámoló később kerül közlésre.

Palya Bea - Hívlak téged

"Kortárs sámánének, amely egybetereli a nőket.
Visszanyúlok a gyökereimhez, ahhoz a nőstény emberállathoz, akinek mammutra vadászott a párja, és aki társaival bogyót gyűjtött az erdőben, miközben mellén ringatta újszülöttjét, és ha jött az ősvaddisznó, akkor a nőcsoport egyként rebbent odébb. Lilikém, kislányom, a nők most is segítik, szeretik, védik egymást, mint a régi, mammutos világban. A női erő feltartózhatatlan, vulkánként tör föl a föld közepéből. Születőben van egy új, lágyabb, emberibb világ, ahol felváltja a versengést egymás segítése, a magányos egyént a megtartó közösség, az összeszorított ajkakat a fogvillantós nevetések, a tesztoszteront az oxitocin.
Én érzem ezt. És szeretném, ha ti is éreznétek.

So, here is a new project, a new band, five great men, great musicians. Here is fourteen videos of the new songs. Listen to them as much love as I made them with.
I'm calling you - that's the title of the first song. I sing all women of the world into one, let's support each other, let's hold each other's hand, let's create a new world full of warmth and love, let's change testosterone into oxytocin."